iPhone

Koja je razlika između 2G i 3G telefona?

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:24

  • 3G ima pvc poleđinu crne i bele boje,dok je 2G opremljen sivom aluminijumskom poleđinom.
  • 3G ima ulaz za džek koji podržava sve klasične džekove , a na 2G samo apple-ove slušalice možete da priključite.
  • 3G ima kvalitetnije zvučnike.
  • 3G i GPS čipovi, dok je na 2G pristup inrternetu omogućen samo uz pomoć EDGE.
  • Oba uređaja su opremljena istim procesorom, sa tim što 3G-ov procesor radi na većoj frekvenciji koja nam pruža stabilniji gejming i bolji FPS.
  • 3G ima bolju bateriju.
 

Verzije...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:20

Do skoro su postojale samo dve verzije ovog telefona "2G" i "3G". 2G je izašao 29. juna 2007. kada je počela prodaja u SAD-u. Tada pored Amerike ovaj telefon ste mogli kupiti u svega još nekoliko država.

Zatim je stigao 3G,koji je izašao 11. jula 2008. Njegova prodaja je počela u 22 zemlje. Kako je vreme prolazilo, 48 zemalja je počelo da prodaje ovaj uređaj.8. juna ove godine premijerno je prikazan i treći apple-ov telefon.

3GS, koji je još pametniji od svojih prethodnika. Raspolaže sa radnom memorijom od 256mb, procesorom od 600Mhz, boljim grafičkim procesorom, digitalnim kompasom, boljim GPS-om, boljom baterijom,...


Izdrzljivost...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 17:58
Što se tiče izdržljivosti ovog telefona, ne može se reći prava istina. Neko kaže da je mnogo osetljiv, a neko opet kaže da može da izdrži dosta.....e pa evo pa procenite sami....da li je namešteno ili ne?!?!
 
Pitanje je sad....Undecided
 


Karakteristike...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 17:50

Iphone je mix iPod-a i telefona sa primesama računara. Kućište je teško svega 135 grama, ima touch-screen od 3,5 incha, tj. 9 cm, koji je potpuna zamena za tastaturu,pored toga ima kameru od 2.0 Mpixela i internu memoriju od 4 do 8 GB (što zavisi od varijante). Na računar se može povezati pomoću sopstvenog Dock konektora, bluetooth-a 2.0 i Wi-Fi (802.11b/g). Pomoću Wi-Fi možete se sa lakoćom da se povežete na internet gde god postoji wirless point. Naravno pored svega ovoga ima i GPS (Global Positioning System), što danas imaju svi noviji telefoni.

Što se tiče softvera koristi Safari web browser, podržava media formate iPod, iTunes i YouTube, i ugovor između Googla i Appla omogućio je vlasnicima da imaju pristup Google Map sistemu.

Apple je na svoj iphone instalirao i svoj Mac OS X. Aplikacije za ovaj telefon pisane su i u JavaScript-u i Ajax-u.
 ...do najsitnijih delova...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 16:05

Ako ste se nekada pitali kako ova stvarčica izgleda iznutra...ovo vam je prilika da saznate...:)

 


Ta mala zanimljiva stvarcica..:)

Generalna — Autor strigoi7904 @ 15:51

Iphone,čudo tehnike iz radionice gigantske kompanije "Apple" , plasirano na tržište krajem prošle godine, izazvalo je pravu pomamu u svetu. Ovaj novi mobilni telefon je i pokretni džepni računar sa ekranom osetljivim na dodir, sa hiljadama mogućnosti za zabavu, kao što je slušanje muzike, gledanje filmova i još mnogo raznoraznih zanimljivih aplikacija....

 


Powered by blog.co.yu