iPhone

Zbog cega je Iphone popularan?

Generalna — Autor strigoi7904 @ 23:20

Ovaj telefon pruža način korišćenja koji do sada nije viđen!

Pored dopadljivog izgleda, jednostavnost, preglednost i odličan meni koji je moguće koristiti vrlo jednostavno zahvaljujući ekrenu osetljivom na dodir koji je opremljen multi touch tehnoligijom koja nam omogućava reagovanje telefona na dodir sa više prstiju istovremeno su ono što ovaj telefon čine popularnim.

Pored toga njegova matična kuća "Apple" (Appstore) sada sadrži više od 100.000 aplikacija za ovaj telefon što mnogi proizvođači mobilnih telefona nemaju.


IGO vs. GARMIN

Generalna — Autor strigoi7904 @ 22:24
IGO:
+jednostavniji softver od garminovog, brze radi,pregledniji, mnogo lepsa mapa i prikaz,mogucnost zadavanja vise medjutacaka u ruti dok kod vecine garmina moze samo jedna medjutacka
+dobra mapa Srbije, bolji je od Garmina u selima oko Bga, npr. selo gde ja odlazim u goste je detaljno odradjeno u Igo mapi sa svim ulicama dok u garminovoj nema apsolutno nista ucrtano, samo glavni put i naziv sela...
+bolja je Igo mapa npr. Grcke od one za garmina
+uglavnom se dobijaju sa uredjajem mape za ogroman broj drzava, npr. cela istocna Evropa ili cak cela Evropa, takodje mape su neuporedivo jeftinije od garminovih ako se dokupljuju naknadno

GARMIN:
+ mape BIH i Makedonije su neuporedivo bolje od igo-vih, koje su vrlo lose
+ rekao bih da su kucni brojevi u Bgu bolje uradjeni
+ mape CG i HR su bolje
+ ima detaljne topo mape Kopaonika i jos nekih planina po Srbiji od cega igo nema nista i nece ni imati
+ map source program
- dobija se samo scg route i mape za dokupljivanje su extra skupe i pojedinacno se kupuju

Igo my way - navigacija za Iphone

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:22

Igo My Way je prva navigacija za iphone!

Brzina GPS pozicioniranja, kvalitet mapa, neverovatna baza gradova i ulica, glasovne komande, 3D modeli značajnih objekata, samo su neke od fantastičnih mogućnosti ovog navigacionog software-a. Pored toga on u svojoj bazi sadrži odlične mape Srbije kao i glasovne komande na našem jeziku, a tu su i veliki dugmići i ikone za lako snalaženje u toku vožnje.

Pokretanjem ovog software-a, vrlo brzo ćete biti locirani jer iGoMyWay može precizno da locira preko samo jednog satelita! Sve mape nalaze se u samoj aplikaciji,a korišćenje je moguće i bez dometa mobilnog operatera, a pored toga nije neophodno nikakvo preuzimanje podataka (WiFi, EDGE, GPRS, 3G).

Proizvođač se dosta posvetio korisničkom interfejsu tako da je ova aplikacija veoma jednostavna za korišćenje.

Igo je postavio nove standarde kada su u pitanju navigacije na mobilnim telefonima.


Trenutno su dostupne mape za Evropu i Severnu Ameriku. Za instalaciju kompletnih mapa Evrope je potrebno oko 2GB slobodnog prostora na iPhone-u 3G ili 3GS.


Koja je razlika između 2G i 3G telefona?

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:24

  • 3G ima pvc poleđinu crne i bele boje,dok je 2G opremljen sivom aluminijumskom poleđinom.
  • 3G ima ulaz za džek koji podržava sve klasične džekove , a na 2G samo apple-ove slušalice možete da priključite.
  • 3G ima kvalitetnije zvučnike.
  • 3G i GPS čipovi, dok je na 2G pristup inrternetu omogućen samo uz pomoć EDGE.
  • Oba uređaja su opremljena istim procesorom, sa tim što 3G-ov procesor radi na većoj frekvenciji koja nam pruža stabilniji gejming i bolji FPS.
  • 3G ima bolju bateriju.
 

Verzije...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:20

Do skoro su postojale samo dve verzije ovog telefona "2G" i "3G". 2G je izašao 29. juna 2007. kada je počela prodaja u SAD-u. Tada pored Amerike ovaj telefon ste mogli kupiti u svega još nekoliko država.

Zatim je stigao 3G,koji je izašao 11. jula 2008. Njegova prodaja je počela u 22 zemlje. Kako je vreme prolazilo, 48 zemalja je počelo da prodaje ovaj uređaj.8. juna ove godine premijerno je prikazan i treći apple-ov telefon.

3GS, koji je još pametniji od svojih prethodnika. Raspolaže sa radnom memorijom od 256mb, procesorom od 600Mhz, boljim grafičkim procesorom, digitalnim kompasom, boljim GPS-om, boljom baterijom,...


Izdrzljivost...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 17:58
Što se tiče izdržljivosti ovog telefona, ne može se reći prava istina. Neko kaže da je mnogo osetljiv, a neko opet kaže da može da izdrži dosta.....e pa evo pa procenite sami....da li je namešteno ili ne?!?!
 
Pitanje je sad....Undecided
 


Karakteristike...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 17:50

Iphone je mix iPod-a i telefona sa primesama računara. Kućište je teško svega 135 grama, ima touch-screen od 3,5 incha, tj. 9 cm, koji je potpuna zamena za tastaturu,pored toga ima kameru od 2.0 Mpixela i internu memoriju od 4 do 8 GB (što zavisi od varijante). Na računar se može povezati pomoću sopstvenog Dock konektora, bluetooth-a 2.0 i Wi-Fi (802.11b/g). Pomoću Wi-Fi možete se sa lakoćom da se povežete na internet gde god postoji wirless point. Naravno pored svega ovoga ima i GPS (Global Positioning System), što danas imaju svi noviji telefoni.

Što se tiče softvera koristi Safari web browser, podržava media formate iPod, iTunes i YouTube, i ugovor između Googla i Appla omogućio je vlasnicima da imaju pristup Google Map sistemu.

Apple je na svoj iphone instalirao i svoj Mac OS X. Aplikacije za ovaj telefon pisane su i u JavaScript-u i Ajax-u.
 ...do najsitnijih delova...

Generalna — Autor strigoi7904 @ 16:05

Ako ste se nekada pitali kako ova stvarčica izgleda iznutra...ovo vam je prilika da saznate...:)

 


Ta mala zanimljiva stvarcica..:)

Generalna — Autor strigoi7904 @ 15:51

Iphone,čudo tehnike iz radionice gigantske kompanije "Apple" , plasirano na tržište krajem prošle godine, izazvalo je pravu pomamu u svetu. Ovaj novi mobilni telefon je i pokretni džepni računar sa ekranom osetljivim na dodir, sa hiljadama mogućnosti za zabavu, kao što je slušanje muzike, gledanje filmova i još mnogo raznoraznih zanimljivih aplikacija....

 


Čestitamo!

Generalna — Autor strigoi7904 @ 19:03
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
«Prethodni   1 2

Powered by blog.co.yu